Vad är frihet?

I dagens samhälle så har vi politiker, rebeller, aktivister, new age:are, ledare, vetenskapsmän med många mer som pratar om frihet. Vad är frihet? Vem bestämmer vad frihet är?

Jag kan säga er vad frihet inte är, och det är det sättet som vi konstruerar och fortsätter leva inom detta samhälle – i nästan varenda land världen över.

Du som läser denna text tror säkert att du är fri, och om jag hade ställt frågan: “Är du fri?” så hade de flesta sagt att dem är fria. Sanningen är den att vi inte är mer fria än vad pengarna på vårt bankkonto säger. Har du inte råd att resa trots att du innerligt vill,  har du inte råd att genomföra köp utemöbler i din favorit butik som du behöver till ditt trädgård eller råd med nya coola kläder – är du då fri?

När jag kollar på samhället och ser hemlösa, knarkare, tjuvar och kriminella så undrar jag – varför löser vi inte deras problem?

Istället sätter vi de som stör ordningen i fängelse, ett fängelse som inte kan utestänga droger och politikerna siktar på att göra samhället drogfritt. Får vi mer frihet då?

Tänk dig detta, dina skattepengar går till att sätta fast våldsmän som inte får korrekt rehabilitering i fängelset och när denna person återgår till samhället så är det i sina gamla kriminella vanor. Vi satsar våra skattepengar på ett drogfritt samhälle – och vi kan inte ens hålla de borta ifrån våra fängelser.

Är det frihet att arbeta 8 timmar per dag 5 dagar i veckan, och knappt ha tid med familj, släkt och vänner? Är det frihet att lämna ifrån sig sina kära barn och ändå tycka det är skönt att gå till jobbet för att slippa deras skrik.

Det är inte så konstigt att barnen är oroliga då vi inte har tid att visa dem ordentligt med kärlek och omsorg – vi lämnar dem hellre till dagis.

När jag tittar på vårt ekonomiska system så bygger vi en inflation som skapar lågkonjukturer och högkonjukturer. Min fråga är varför vi inte gör som Abraham Lincoln och trycker pengar utan ränta? Han kallade sina pengar för Greenbacks, jag tycker vi kan kalla vår för krona. Vilket betyder att vi avskaffar vår centralbank samtidigt som vi skapar en regering som vill lösa alla samhällets problem på ett realistiskt plan, vilket betyder att vi ser över vad frihet är och inser att dagens samhälle motverkar den frihet vi alla vill åt.

Du är inte fri, och om du inte vill se till att ändra på samhället – hur ska du då bli fri?

Vill du inte göra samhället bättre så är du medskyldig till all kriminalitet och våld, alla som säljer tunga droger för att tjäna pengar, du är medskyldig till ammunitionen som våra företag säljer som dödar barn i krigsdrabbade länder. Vill du inte starta en fredfull revolution som lutar sig på information, förståelse och frihet så är du skyldig till den fattigdom som finns i våra samhälle, du är skyldig till de höga olje- och matpriserna. Den enda som kan skapa sig frihet är du, genom att veta om att samhället måste ändras för att det ska bli bättre.

Det finns bara ett upp och ett ner, det finns inget höger och inget vänster. Antingen så går vi uppåt mot våra drömmar och visioner, eller så går vi neråt mot ett centralstyrt samhälle, alltså totalitarism. Valet är ditt, och de ledare som idag erbjuder säkerhet gör det mot att vi ger upp mer friheter.

Vill du leva som slav, och vill du att dina barn och deras barn ska leva som slavar? Eller vill du se att vi tar hand om barnen, dem äldre och vårt samhälle genom att eliminera alla orättvisor, korrupta ledare och vinstdrivande företag som inte bryr sig om mänskligheten?

Jag vill vara fri, vill inte du?