Spela festspel på festerna

Att spela sociala brädspel och sällskapsspel med vänner och familj har länga varit populärt, men nu för tiden är det minst lika populärt att spela dessa typer av spel även vid festtillställningar. Fast då en utvald grupp av dessa spel som har just fest som ändamål.

Från början spelades festspel oftast som kortspel. Kortspel som har utvecklats för att passa på olika fester eller förfester och inte bara på nettcasinoer. Vad som utmärker dessa spel är ofta att de innehåller nån del där man måste dricka en viss mängd alkohol eller utföra ett visst mer eller mindre utmanande uppdrag. Festspelen går inte alltid ut på att vinna utan ha kul, lära känna varandra eller bara bli fulla.

Några vanliga kortspel

Ölspelet är ett av de vanligaste festspelen som spelas med kortspel. Det enda man behöver är en kortlek och en alkoholhaltig dryck. Man låter sedan korten bestämma vad som ska göras. Varje kort står nämligen för en viss regel eller ett visst uppdrag, exempelvis dricka en viss mängd alkohol eller liknande. Andra liknande populära ölspel är exempelvis” ring of fire” och ”fuck the dealer”.

Brädspel och annat

På senare tid har dessa kortspel utvecklats och blivit mer avancerade brädspel. Exempelvis har ölspelet kommit ut som brädspel. I stället för att dra ett kort och se vad som händer så går dessa spel ut på att man går runt på ett spelbräde och beroende på vilka rutor man hamnar på får man utföra vissa uppdrag. Principen är den samma. Det handlar mest om alkohol och uppdrag. Det finns även andra populära festspel så som ”Förfestspelet”, ”Vinspelet”, ”Shotsroulette” och många fler. Dessa spel är så pass väl utvecklade att man kan ha dem som centrum till en fest. Samlas och spela festspel i form av brädspel istället för att bara samlas och dricka öl.

Dessa festspel går att köpa lite överallt på internet eller i en välsorterad brädspelsåterförsäljare. Gillar du att spela brädspel och att festa till det, varför inte testa en gång att kombinera dessa två sysslor. Jag vågar lova att du inte kommer bli besviken. Så samla ihop ett gäng redan till helgen och bjud in till en spelkväll ni sent kommer att glömma. En spelkväll fylld med festspel.