In English please – Lär dig engelska

Det finns mängder av sätt att lära sig engelska, det klassiska är att gå till skolan. Sen kan man fortsätta med engelska på universitet, eller ta en vuxenkurs på kvällarna efter jobbet. Man kan titta på engelskaspråkiga TV serier utan text eller läsa böcker på engelska. Sen kan man göra något roligt som att spela Engleska spel eller att åka utomlands också. Om man tycker det är lite radikalt att flytta till England bara för att lära sig engelska kan man välja att resa på språkresa. En språkresa är inte bara för ungdomar utan vuxna är minst lika välkomna. Språkresor kan vara mellan en vecka, upp till ett helt år, hur länge man vill vara borta beror på hur duktig man vill bli på engelska.

Det fantastiska med att plugga utomlands är att man lär sig lika mycket utanför, som i, klassrummet. Studerar man bara i Sverige får man inte samma chans att träna sina kunskaper när man handlar, eller träffar någon på ett kafé, när man beställer mat, eller när man läser reklam på tunnelbanan. Studerar man i ett engelskspråkigt land blir varje skylt och varje samtal en chans till utveckling. Dessutom har man chansen att träffa människor från hela världen som också kommit för att lära sig engelska. Åk inte tillsammans med andra svenskar utan studera på en lokal språkskola tillsammans med icke-svenskar och du lär dig mycket fortare.

Vart ska man åka då? Storbritannien är det närmaste och vanligaste alternativet. London lockar tusentals svenskar och här finns ett stort antal skolor med många olika kurser att välja på. Vill man inte ha storstad kan man välja att åka till Oxford eller Cambridge, klassiska universitetsstäder som är mycket mysiga att studera i. Utmed sydkusten finns andra vanliga språkresestäder, Brighton är störst och mest spännande av dessa. Norrut lockar Skottlands huvudstad Edinburgh, en mycket vacker historisk stad med mängder av trevliga pubar och närhet till dramatisk natur. Vill man till varmare breddgrader men ändå stanna i Europa lockar Malta i Medelhavet. Solen här gör att eftermiddagarna som inte tillbringas i skolan kan ägnas på stranden. Mmm… härligt!

För den som vill bort från Europa och resa längre erbjuds en stor mängd kurser i USA. Hit reser man helst på en längre resa, kanske ett halvår eller ett helt college-år. Kurser erbjuds i Kalifornien, i New York, i Florida och i en mängd andra städer. Vart du vill resa beror på vilken Amerikansk dröm du drömmer. Australien och Nya Zeeland är andra destinationer som erbjuder engelska språkkurser för den som vill studera utomlands. Att studera engelska i Sverige känns inte så lockande med dessa möjligheter, gör det?

Hör av dig till en språkreseförmedlare för att lära dig mer om de olika alternativ som erbjuds dig som vill studera engelska utomlands, de ger gratis rådgivning och kan hjälpa dig hitta rätt alternativ för dig.

Upload Files