Familjer väljer allt oftare att anlita barnvakt och läxhjälp

Hushållsnära tjänster har varit populära i Sverige ända sedan RUT-avdraget infördes. Men på senare år har intresset växt för både läxläsning och barnpassning, kanske är det en trend att familjer väljer att investera i pedagogiska tjänster?

Det är inte alltid helt enkelt att få ihop familjelivet. Ett arbetsliv som ställer högre krav på att man både ska utföra sina arbetsuppgifter och samtidigt delta i olika typer av kompetensutveckling samt ett familjeliv som i hög grad präglas av fler och fler aktiviteter är inte alltid helt lätt att förena. Samtidigt vill många föräldrar kunna lägga tid på barnens läxläsning och vara med så mycket som möjligt, men dygnet har bara 24 timmar. Detta kan delvis ses som en förklaring till att allt fler familjer vänder sig till läxhjälpsföretag som Smartstudies för att få exempelvis mattehjälp, läs mer om den utvecklingen här.

Läxhjälp – ett effektivt sätt att höja kunskapsresultaten

Vid sidan av att läxhjälp är viktigt för att ge föräldrar avlastning, så är det en beprövad metod för att höja kunskapsresultaten. Företaget Allakandos privatlärare har undervisat elever sedan 2007 och deras studiehjälp visar på tydliga resultat, 9 av 10 av eleverna höjer sina betyg. Vill du veta mer om Allakando läxhjälp, klicka här.

Föräldrarna garanteras kvalitet – privatlärarna är både ämneskunniga och pedagogiska

Läxhjälpsföretag har funnits på den svenska marknaden sedan 2007. Sedan dess har utvecklingen gått mot allt mer kvalificerade personer som arbetar med läxhjälpen. Allakando är ett av läxhjälpsföretagen som ställer högst krav i sin rekryteringsprocess, varje anställd får genomgå en noggrann urvals- och rekryteringsprocess innan anställning. Endast ett fåtal av de sökande får komma till intervju och endast ett fåtal av dessa får anställning inom ramen för Allakando läxhjälp.

RUT-avdraget har gett fler möjligheter att anlita en barnvakt

Det är inget nytt att föräldrar tar hjälp av en barnvakt. Men efter RUT-avdragets införande så har det blivit betydligt vanligare. Det beror till stor del på att RUT-avdraget gör att det blivit mycket billigare att ta hjälp av en barnvakt och att det i praktiken inte är dyrare att anlita någon vitt, med schyssta villkor, jämfört med att göra det svart. Möjligheten att ta hjälp av en barnvakt kan på många sätt underlätta familjelivet och möjliggör mer egentid för föräldrarna och frigör även tid för föräldrarna att göra karriär, umgås med vänner eller träna. Om du är nyfiken på mer information om hur barnpassning fungerar, kan du läsa mer på NannyPoppins hemsida.

Ökad efterfrågan på barnvakt

På senare år har det blivit vanligare att föräldrar efterfrågar en pedagogisk profil på barnpassningen. Ett företag som erbjuder detta är MyNanny som har nannys med har särskild pedagogisk kompetens och som kan bistå med olika pedagogiska inslag under barnpassningen, som att barnflicka under en del av tiden med barnet kan hjälpa till med läxläsning. Om du är nyfiken på pedagogisk barnpassning, kan du surfa in på denna sida.