Tips för en lyckad teambuilding!

Är ni ett företag som har tänkt investera i ett teambuilding program för att förbättra både arbetsmoral och gruppsammanhållningen på ert företag? Jag har själv försökt med samma sak och vet hur svårt det kan vara att lyckas hitta ett teambuilding företag som passar just er. Det är inte alltid som man får den sortens teambuilding övningar som passar gruppen eller de aktiviteter som ni tänk er. Därför är det väldigt viktigt att planera i förväg vad ni vill få ut av er teambuildin. Ni måste tänka på vilka det är som ska deltaga. Hur är dessa personer? Vad för sorts övningar är de mest mottagliga för osv? Här kommer några tips som kanske kan hjälpa er i ert sökande på den rätta teambuildingen.

teambuilding program

1. Se till att teambuildingen är frivillig. Alla anställda kanske inte tycker det är kul med gruppaktiviteter. De kanske trivs med att vara själva och bara jobba på arbetsplatsen. För dom är det bara jobbigt att vara med och det i sin tur leder bara till negativt tänkande.

2. Sätt ut ett datum för er teambuilding långt i förväg. Det gör att alla som vill vara med inte kommer ha någonting annat inbokat just det datumet. Att få med så många som möjligt på er teambuilding är väldigt viktigt. Kanske har de som är med å kul att den som inte kunde vara med hamnar lite utanför.

3. Lägg ut en redig budget på gruppaktiviteter på företaget. Teambuilding är inget man ska snåla på. Lyckas man skapa en bra gruppdynamik betalar det oftast tillbaka sig självt i form av genomsnittsprestationen bland de anställda. Den brukar verkligen höjas med hjälp av teambuilding. Se också till att du som chef deltar. De anställda ska inte ha några hämningar för den högst uppsatte personen på företaget. Det skapar bara dåliga vibbar. Var därför med och bidra med så mycket glädje du kan. På så sätt kommer ni garanterat få en lyckad teambuilding!

Lycka nu till med er teambuilding!