Teambuilding övningar för grupputveckling!

Teambuilding övningar är väldigt underskattat när det kommer till att skapa “vi” känsla på ett företag eller i en grupp personer. Den normala vägen att gå är att anlita att profesionellt teambuilding företag som sköter allt som har med teambuilding och ledarskap åt en.

Tyvärr kan det vara väldigt dyrt att ta hjälp av andra. Därför tänker jag i den här artikeln visa er lite teambuilding övningar som ni enkelt kan slänga in på er konferens eller kick off. Teambuilding behöver alltså inte alltid vara stort och pågå en hel dag! Ibland räcker det med att köra en simpel övning för att få igång personerna!

Teambuilding övningar

Teambuilding övningarna jag har tänk presentera bygger på sammarbete och teamkänsla. Det går ut på att lära känna varandra, bryta barriärer och skapa så kallad “vi känsla”. De är också bra för att främja grupputveckling och kompetensutveckling.

Den första övningen som passar perfekt till teambuilding heter Talangjakt. Det är egentligen inte någon övning utan snarare en aktivitet. Den går ut på att alla som vill på företaget får anmäla sig själva som ett bidrag till talangjakten. I normala falla strömmar det in bidrag vilket är extremt kul! Anställda tycker det är roligt med någonting nytt helt enkelt.

När ni sedan har fått in tillräckligt med bidrag bestämmer ni en dag då ni kör teambuilding och den förberedda talangjakten. Bestäm långt i förväg! Då kommer så många som möjligt kunna vara med på eran teambuilding.

När datumet väl slår in hoppas jag att ni har bygg någon form av scen där varje deltagare får presentera sig och visa upp sitt bidrag. Alla nummer ska applåderas och ge berömmelse! Det skall vara en positiv anda rakt igenom hela teambuildingen! Det är viktigt.

När alla har utfört sina bidrag kan ni antingen ha en prisutdelning eller bara låta folk snacka om uppvisningarna! Oftast innebär en sån här teambuilding många brutna barriärer och massor med nya egenskaper hos de anställda som ni verkligen inte hade koll på!

Lycka till med eran teambuilding!