Inom vilka områden finns det lediga jobb

Många runt om i landet söker sig till just huvudstaden Stockholm för att studera, vilket inte är konstigt då en flytt till Stockholm är perfekt då det finns många lediga jobb just nu. Stockholm som stad har mycket att erbjuda både under tiden som student men även efter i form av jobb, kultur, miljö och uteliv. Studerar du i Stockholm kan du knyta kontakter under tiden för att sedan när det är dags att söka jobb ha ett stort kontaktnätverk utspritt bland företagen i Stockholm som kan hjälpa till på traven för att du ska få det där drömjobbet som du så gärna vill ha, och var anledningen till att du började studera.

Just nu finns det stora möjligheter till jobb inom rekordmånga yrken utspritt i hela Sverige. Du kan hos tidningen expressen se listan för exakt vilka yrken där chansen efter avslutade studier är som störst. Vi kan se att IT-specialister, ingenjörer, pedagoger och utbildade inom praktiska områden som bygg, restaurang och vård kommer vara fortsatt eftertraktade på arbetesmarknaden i framtiden. Det finns enligt listan goda möjligheter till jobb inom väldigt många yrken, nästan 8 av 10 yrken på fem års sikt. Så börjar du studera nu och är klar inom tre till fem år så kommer jobbet ligga där och vänta på dig när du tar examen.

När du valt inom vilket område och till vad du vill studera är det dags att se vilken geografisk plats du vill studera på. Det är de större städerna som lockar unga studenter, just för att det är där som jobben finns och att det kan vara roligt att komma iväg och testa på att bo i en större stad och träffa nya människor.

Även om du vill börja studera eller om det är så att du just nu bor någonstans i Sverige och har ett stadigt jobb men känner att det är dags att testa något nytt och kanske även testa på hur Stockholm är och hur det är att jobba där, så är det bra att besöka Stockholm och känna på storstadsmiljön innan du tar steget till att flytta dit. Åk till Stockholm över en långhelg och känn på miljön och ta in så många intryck som möjligt och se om det är en stad du kan tänka dig bo i framöver, det är trots allt här som de flest jobben kommer att finnas framöver men det är viktigt att trivas också.